ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: نخستین اجلاس مشترک مدیران ارشد و صاحبان صنعت کشاورزی ایران و هلند، با محوریت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان و شورای بازرگانی هلند و ایران، خرداد ماه امسال برگزار می‌شود.

ناصر صداقت در جمع خبرنگاران در رابطه با اجلاس مشترک مدیران ارشد و صاحبان صنعت کشاورزی ایران و هلند، با محوریت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان و شورای بازرگانی هلند و ایران اظهار کرد: رهبر انقلاب اسلامی در نامگذاری امسال، بر پشتیبانی و مانع‌زدایی در تولید تاکید داشتند و به نظر می‌رسد برای تحقق این شعار در حوزه کشاورزی، «به روز رسانی صنعت کشاورزی ایران» و «آگاه سازی هدفمند مدیران کشاورزی» می‌بایست مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به این که طرح مباحث علمی و آموزش‌های تخصصی در دستور کار سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قرار دارد، افزود: سال گذشته، تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی و شورای بازرگانی هلند و ایران منعقد شد و بر این اساس، تعامل خوبی در بخش ارتقای بخش‌های کشاورزی بین این دو نهاد شکل گرفت.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بر اساس همین تفاهم نامه و برای حداکثر استفاده از دانش فنی کشاورزی کشور هلند، در این اجلاس اجرای مشترک، مدیران ارشد و صاحبان صنعت کشاورزی ایران و جمعی از اساتید کشاورزی کشور هلند، با هدف تهیه و تدوین نظام جامع آموزش کشاورزی کشور، گرد هم می‌آیند تا به طرح مسائل تخصصی در این زمینه بپردازند.

 وی تاکید کرد: ارائه تقویم و برنامه آموزشی جامع و هدفمند و همچنین برگزاری کارگاه آموزش روش‌های نوین مدیریت چابک‌سازی مدیران در شرایط بحران، از جمله مسائلی است که در این اجلاس مورد نظر قرار دارد.

 صداقت ادامه داد: جامعه هدف ما شامل سازمان‌های نظام مهندسی کشاورزی سراسر کشور، مدیران ارشد کشاورزی استان‌ها، مدیران اتحادیه‌ها و نهادهای مرتبط تخصصی و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای هیات دولت و به خصوص مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی هستند که در این اجلاس، حضور پیدا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در حاشیه این اجلاس، دو کارگاه آموزشی تخصصی با موضوع مدیریت دامداری‌های صنعتی و مدیریت صنعت کشت‌های گلخانه‌ای پیش‌بینی شده است.

به دنبال ایجاد نظام ایده‌آل کشاورزی ایران هستیم

 در ادامه این نشست مجتبی عباسی، مشاور و نماینده شورای بازرگانی هلند و ایران و عضو شورای سیاست‌گذاری اجلاس نیز با اشاره به این که شورای بازرگانی هلند و ایران (NIBC) متشکل از بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور است، اظهار کرد: این شورا از جمله تشکل‌های‌های شناخته شده و معتبر در کشور هلند است که با هدف تسهیلگری در ایجاد روابط و کمک به تعمیق و توسعه روابط در سطح اقتصادی، بین فعالان اقتصادی دو کشور ایفای نقش می‌کند.

وی افزود: در تفاهم نامه‌ای که سال گذشته بین سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی و شورای بازرگانی هلند و ایران بسته شد، به دنبال این بودیم که ظرفیت‌های موجود در کشور هلند به عنوان یک کشور موفق و پیشرو در بخش کشاورزی، به ایران منتقل شود.

مشاور و نماینده شورای بازرگانی هلند و ایران خاطرنشان کرد: در این زمینه، پنج حوزه شامل آموزش و انتقال تجربیات، انتقال فناوری و تجهیزات، توسعه بازار و سرمایه‌گذاری مشترک و همچنین کشت قراردادی پیش‌بینی شد.

 وی عنوان کرد: برای آن که مفاد این تفاهم‌نامه در حوزه آموزش و توزیع عادلانه آموزش و دانش روز دنیا در حوزه کشاورزی اجرایی شود، با برگزاری این اجلاس به دنبال معرفی ظرفیت‌های طرف هلندی و بررسی نیازهای بخش کشاورزی ایران مبتنی بر واقعیت‌های هر استان هستیم.

 عباسی خاطرنشان کرد: برای آن که بتوانیم مسائل آموزشی و انتقال تجربیات را به صورت واقعی و کاربردی و مطابق با نیازهای جغرافیایی تحلیل کنیم و راهکار ارائه کنیم، بعد از برگزاری اجلاس نیز سه ضرورت را دنبال می‌کنیم. به این معنی که در گام نخست، مسائل مطرح شده در اجلاس را در قالب ارائه برنامه جامع اجرایی کنیم. در ضمن، طرح نظام جامع هماهنگ آموزش کشاورزی کشور شود و در نهایت، جامع‌ترین استارتاپ آموزش کشاورزی در کشور ایجاد شود و همه این موارد به ایجاد نظام ایده‌آل کشاورزی ایران منجر شود.

ارائه آموزش های تخصصی برای تمامی سطوح حوزه کشاورزی

در ادامه این نشست مجید حاج محمدی، مدیر اجرایی اجلاس و مدیر دپارتمان آموزش هلند و ایران نیز اظهار کرد: با توجه به ضرورت حضور حداکثری مدیران ارشد و صاحبان صنعت کشاورزی ایران و رسیدن به خروجی قابل قبول، دعوت نامه‌های خاص برای مدیران سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی همه استان‌ها ارسال می‌شود و همچنین از مدیران، صاحبان صنعت کشاورزی و فعالان اتحادیه‌ها و انجمن های صنفی مرتبط با بخش کشاورزی در همه استان‌ها نیز دعوت به عمل می‌آید.

وی افزود: در قالب فرم‌های ارسالی به هر استان، نیازهای آموزشی تخصصی استان با توجه به اقلیم آن‌ها مشخص می‌شود و پس از آن، در شورای سیاست‌گذاری اجلاس، تقویم آموزشی را تدوین و ارائه می‌کند.

مدیر اجرایی این اجلاس خاطر نشان کرد: در طرح نظام آموزشی هدفمند، ارائه آموزش‌های تخصصی در چهار سطح پیش‌‎بینی می‌شود که شامل برگزاری تورهای آموزشی و صنعتی کشاورزی خارج از کشور، برگزاری تورهای آموزشی تخصصی توسط اساتید در جزیره کیش، برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری در مراکز استان‌ها توسط اساتید آموزش دیده و همچنین دوره‌های آموزشی برای عموم مهندسان و علاقمندان به کشاورزی با آموزش‌های مجازی و با استفاده از ظرفیت LMS است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، حاج محمدی تصریح کرد: همچنین در زمان برگزاری اجلاس، شرکت‌های تولیدی توزیعی و خدماتی مرتبط با صنعت کشاورزی ایران، این امکان را دارند توانمندی‌های خود را در زمان برگزاری این اجلاس ارائه کنند.

کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۱۷۰۸۲۱۸