مجری توسعه طرح توسعه گلخانه‌های کشور گفت: سطح گلخانه‌های کشور از ۸۰۰۸ هکتار در سال ۱۳۹۱ به ۲۰ هزار و ۷۶۲ هکتار تا پایان مهرماه سال ۱۳۹۹ رسیده که معادل ۱۵۹ درصد رشد داشته است.

داریوش سالم پور مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا از پیش بینی اجرای ۱۴ هزار و ۷۷۴ هکتار طرح توسعه گلخانه‌ها در قالب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی از سال ۱۳۹۵ تاکنون خبر داد و گفت: این طرح در مدت یاد شده در سطح ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار اجرا شده و ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی با اشاره به تحقق ۴۹ درصدی برنامه مصوب و ابلاغی اقتصاد مقاومتی و جهش تولید توسعه گلخانه‌ها در ۷ ماهه سال جاری، گفت: در این مدت، از ۴۶۰۰ هکتار برنامه مصوب و ابلاغی اقتصاد مقاومتی و جهش تولید، ۲۲۵۰ هکتار انواع گلخانه‌های تجاری، گلخانه‌های کوچک‌مقیاس و سازه‌های فنی و سبک (سایبان) توسعه یافته و به بهره‌برداری رسیده است.

وی یادآور شد: از ۲هزار ۲۵۰هکتار عملکرد ۷ ماهه سال جاری، ۱۱۸۱ هکتار مربوط به توسعه گلخانه‌ها و سایبان‌ها و ۱۰۶۹ هکتار مربوط به بهره‌برداری از گلخانه‌ها بوده که از ۱۱۸۱ هکتار سطح توسعه‌یافته تاکنون، ۶۳۴ هکتار به صورت خوداجرائی بوده و ۵۴۷ هکتار با تسهیلات بانکی اجرا شده است.

افزایش ۵۶ درصدی پروانه های تاسیس گلخانه

مجری توسعه طرح توسعه گلخانه‌های کشور یادآور شد: اقدامات و پیگیرهایی که در راستای رفع موانع تولید توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام گرفته سبب شده تا تعداد پروانه‌های تأسیس صادره در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶ درصد افزایش یابد که این موضوع نشان‌دهنده اقبال بیشتر کارآفرینان، کشاورزان و متقاضیان سرمایه‌گذاری به این حوزه فعالیت است.

رشد ۱۵۹ درصدی سطح گلخانه های کشور

سالم‌پور گفت: سطح گلخانه‌های کشور از ۸۰۰۸ هکتار در  سال ۱۳۹۱ (سال پایه قبل از شروع به کار دولت تدبیر و امید) به ۲۰ هزار و ۷۶۲ هکتار تا پایان مهرماه سال ۱۳۹۹ رسیده که معادل ۱۵۹ درصد رشد داشته است.

وی خاطرنشان کرد: تولید محصولات سبزی و صیفی گلخانه‌ای از یک میلیون و ۴۴۷ هزار و ۹۳۶ تن در سال ۹۲ با رشد ۹۵ درصدی به دو میلیون و ۸۲۴ هزار و ۵۷۲ تن در سال ۹۸ رسیده است.

سالم‌پور ادامه داد: تولید گل و گیاهان زینتی کشور نیز از یک میلیون و ۵۳۹ هزار شاخه-گلدان در سال ۹۲ با ۵۴ درصد رشد به ۲ میلیون و ۳۶۳ هزار شاخه-گلدان در سال ۹۸ افزایش‌یافته است.

وی با یادآوری این که سطح کل برنامه توسعه گلخانه‌ها در قالب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی ۴۸ هزار و ۳۵۵ هکتار پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: هدف از توسعه گلخانه‌ها در کشور افزایش ارزآوری و کمک به مثبت کردن تراز تجاری بخش کشاورزی با فراهم شدن امکان صادرات حدود ۹ میلیون تن محصول باکیفیت سبزی و صیفی و بیش از ۴۵۰ میلیون شاخه-گلدان گل و گیاهان زینتی مازاد بر نیاز داخلی است.

سالم‌پور ادامه داد: با اجرای این طرح، امکان صرفه‌جویی بیش از ۴٫۶ میلیارد مترمکعب آب در اثر هدایت بخشی از کشت‌های سبزی و صیفی قابل‌ انتقال از فضای باز به داخل محیط‌های کنترل‌شده گلخانه‌ای و افزایش کارایی مصرف آب را شاهد خواهیم بود.

مجری توسعه طرح توسعه گلخانه‌های کشور با اشاره به اینکه با اجرای این طرح اشتغال‌زایی مستقیم و پایدار برای ۵۰۰ هزار نفر نیز فراهم می‌شود، گفت: امکان رونق اقتصادی صنایع وابسته، واحدهای تبدیلی و تکمیلی، سیمان، فولاد، پلی‌اتیلن، پلی کربنات، شیشه، الکترونیک و مکانیک و …  به همراه رونق حمل‌ونقل تخصصی بازرگانی داخلی و بازرگانی خارجی نیز فراهم خواهد شد.

سالم‌پور تصریح کرد: بی‌شک تغییرات اقلیمی و محدودیت‌های آبی کشور، کشاورزی فضای باز را به این سمت بیشتر سوق می‌دهد که این امر حمایت‌های بیشتر برای توسعه گلخانه‌ها را ضروری می‌کند.