سرویس انرژی‌های تجدیدپذیر برق نیوز: نصب سامانه‌های خورشیدی (پنل‌های فتوولتائیک) بر روی زمین کشاورزی یا سقف گلخانه و دامداری و به طرق مختلف قابل انجام است. کشاورزان و دامداران می توانند، با فروش برق تولیدشده به وزارت نیرو (ساتبا)، علاوه بر بهره‌وری بیشتر و حفظ محیط‌زیست، موجب درآمدزایی بیشتر زمین‌های خود شوند. این فرصت در بسیاری از کشور‌های دنیا آزموده شده است و هم‌زمان با تولید برق پاک، شرایط اصلاح برخی از عوامل زیست‌محیطی از جمله کاهش آلودگی هوا، کنترل فرسایش خاک و تثبیت آن نیز به وجود خواهد آمد.
با توجه به اینکه ایران از نعمت تابش و داشتن ساعات آفتابی بسیار مناسب، مساحت قابل توجه زمین‌های کشاورزی در مناطق روستائی برخوردار است، فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری  احداث نیروگاه های خورشیدی فراهم می شود. بدین ترتیب یک منبع درآمد به مدت بیست سال در قالب قرارداد خرید تضمینی برق تجدیدپذیر، به ویژه در شرایط کم آبی برای کشاورزان فراهم خواهد نمود.

امکان نصب پنل‌های خورشیدی کاملا بستگی به شرایط زمین کشاورزی دارد در صورتی که خشک باشد و قابل کشت نباشد نصب پنل‌ها امکان پذیر خواهد بود و با مراجعه به جهاد کشاورزی و تقاضای تغییر کاربری این کار شدنی است، ولی اگر زمین زارعی مرغوب باشد و در حال کشت باشد و مالک بخواهد تمامی آن را تغییر کاربری دهد احتمال دادن مجوز جهت تغییر کاربری بسیار پایین است.

بر اساس دستورالعمل‌های MAFF، سیستم به‌گونه‌یی طراحی شده است که اجازه می‌دهد سطح مناسبی از نور خورشید به گیاهان زراعی تابیده شده و فضای کافی برای فعالیت ماشین‌آلات کشاورزی وجود داشته باشد. کل سازه در صورت لزوم به‌راحتی قابل برچیده شدن و جابه‌جایی بوده بدون آنکه پایه‌های سیمانی در سطح مزرعه باقی بمانند. اعمال دستورالعمل‌های MAFF این امکان را فراهم می‌کند تا کشاورزان در مزارع همچنان به تولید موثر ادامه داده و تغییرکاربری اراضی به سایت نیروگاهی برای تولید صرف انرژی خورشیدی صورت نخواهد پذیرفت.

کد خبر: ۴۵۸۳۸