به گزارش انتخاب، مجری طرح توسعه گلخانه های کشور با اعلام این مطلب گفت: در شش ماهه امسال در احداث گلخانه‌ها حدود ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم و پیش بینی می کنیم ۱۰۰ درصد برنامه تا پایان سال محقق شود.

دکتر ولی اله بنی عامری افزود: تا کنون نزدیک به ۱۴ هزار هکتار گلخانه در کل کشور و به طور عمده در پنج قطب مهم تولید شامل استان تهران، اصفهان، یزد، جنوب کرمان و هرمزگان احداث شده است.

وی در عین حال تصریح کرد که از ۱۴ هزار هکتار گلخانه، ۱۲ هزار هکتار در حال بهره برداری است.

بنی عامری با بیان این که پس از عملیات احداث، ۶ تا ۱۲ ماه طول می کشد که گلخانه‌ها به بهره برداری برسند، اظهار داشت: با احداث و راه اندازی ۲۷۶۳ هکتار گلخانه برآورد می کنیم ۶۰۰ هزار تن به محصولات گلخانه ای تنها در گروه سبزیجات و صیفی‌جات اضافه شود.

وی درباره اعتبارات ساخت ۲۷۶۳ هکتار گلخانه نیز گفت: احداث این سطح از گلخانه به ۸ هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز دارد که نزدیک به نیمی از این سرمایه به صورت تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و نیمی دیگر آورده بخش خصوصی است.

مجری طرح توسعه گلخانه های کشور درباره اشتغالزایی در حوزه گلخانه‌ها اذعان داشت: به طور متوسط با احداث هر هکتار گلخانه ۸ تا ۱۲ نفر مشغول به کار می‌شوند .

وی میزان تولیدات محصولات گلخانه‌های در کشور را در حال حاضر ۳ میلیون تن اعلام و تصریح کرد: برای سال ۱۴۰۴ تولید ۲۰ میلیون تن محصولات گلخانه ای را هدفگذاری کرده‌ایم.

بنی عامری افزود: ۵۰ درصد این تولید به میزان ۱۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ باید صادر شود.

وی با اشاره به این که بازار هدف ۶۰۰ میلیون نفری در کشورهای همسایه و آسیای میانه برای صادرات محصولات گلخانه ای داریم، اظهار داشت: روسیه مهمترین و بزرگترین بازار محصولات گلخانه ای است و این کشور سالانه ۱۰ میلیارد دلار واردات سبزی و صیفی‌جات گلخانه‌ای دارد.

بنی عامری، نبود شناخت کافی از ویژگی های بازار تقاضا و بازارهای هدف شامل بسته بندی و سایز، نبود اطلاعات و شناخت کافی از قوانین و مقررات کشورهای هدف از جمله در زمینه عوارض، قرنطینه و گمرک و همچنین مساله حمل و نقل را از چالش های مهم صادرات محصولات گلخانه‌ای ایران دانست.

وی ادامه داد: در حال حاضر به یک هزار دستگاه کامیون کانتینر یخچال دار برای صادرات سبزی و صیفی‌جات گلخانه‌ای نیاز داریم.

مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور درباره پایانه های صادراتی گفت: بیش از ۱۰ پایانه صادراتی در کشور پیش بینی شده که چهار مورد آن در حال ساخت است.

وی افزود: دو مورد از این پایانه‌ها شامل پایانه صادراتی گل و گیاه احمدآباد مستوفی و پایانه صادراتی سبزی و میوه در شهرستان آمل تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.و تولید بذر محصولات گلخانه‌ای، مدیریت تغذیه و بستر‌های کشت، مدیریت آفات و بیماری‌ها، اقتصاد و بازاریابی محصولات گلخانه‌ای، بهینه‌سازی کیفی و مسائل پس از برداشت تولیدات گلخانه‌ای، فیزیولوژی تنش‌های محیطی در شرایط گلخانه‌ای و هوشمندسازی و بهینه سازی مصرف انرژی است.
وی تصریح کرد: همایش ملی هیدروپونیک و تولیدات گلخانه‌ای ۲ تا ۴ بهمن در دانشکده کشاورزی شیراز برگزار می‌شود.

کد خبر: ۴۳۸۸۴۶