مدیرکل گلخانه و قارچ وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به مزیت‌های صادراتی، مصرف کم آب و بهره وری بالای تولید در کشت هیدروپونیک ، توسعه این نوع کشت در دستور کار قرار دارد.
غلامرضا تقوی در گفتگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری تسنیم،اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی به صورت صددرصدی مصمم به اجرا و توسعه طرح‌های کشاورزی هیدروپونیک در کشور است زیرا این نوع کشت مصرف آب را به حداقل رسانده و بهره‌وری را بالا می‌برد.

وی با بیان اینکه در برخی محصولات گلخانه‌ای مانند گل و گیاه مجبور به کشت به صورت هیدروپونیک هستیم، افزود: در حال حاضر ۲۵ درصد تولیدات گلخانه‌ای کشور مربوط به گل و گیاه است که از این میزان ۱۵ تا ۲۰ درصد آن به صورت هیدروپونیک کشت می‌شود.

مدیر کل دفتر گلخانه و قارچ وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در برنامه‌های آتی وزارت جهاد کشاورزی نیز به دنبال توسعه کشت هیدروپونیک در گلخانه‌های کشور هستند.

وی تصریح کرد: ۱۲ هزار هکتار کشت گلخانه‌ای وجود دارد که حدود ۱۵۰۰ هکتار از آن به صورت هیدروپونیک است.

تقوی گفت: در برخی محصولات کشاورزی مانند گیاهان زینتی و گل‌های شاخه‌بریده و حتی گوجه‌فرنگی‌های صادارتی برای اینکه تولیدات ما در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند حتما باید به صورت هیدروپونیک کشت شوند.

وی با بیان اینکه کشت هیدروپونیک را نباید به شکلی سختی در کشور نشان داد گفت: بسیاری از کشت‌های گلدانی ما نیز پایه هیدوپونیک دارند. هیدروپونیک درواقع کشت بدون خاک است؛ منظور از بدون خاک، آن خاکی است که در اراضی کشاورزی برای زراعت استفاده می‌شود وگرنه کشت هیدروپونیک بستر نگه‌ دارد اما متفاوت از خاک‌های معمول است.

تقوی با بیان اینکه تعریف خاک با بستر نگه‌‌دارنده متفاوت است یادآور شد: کشت‌های هیدروپونیک بستر نگه دارند اما از خاکهای متداولی که همه می‌شناسند و در اراضی کشاورزی از آن استفاده می‌شود، بهره نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه تسهیلات بانکی ویژه‌تری برای متقاضیان کشت هیدروپونیک در کشور وجود دارد گفت: متقاضیانی که گلخانه‌های خاکی ایجاد می‌کنند برای هر متر مربع آن ۸۰ هزار تومان تسهیلات دریافت می‌کنند که در بخش گلخانه‌های هیدروپونیک ۲۵ هزار تومان علاوه بر آن ۸۰ هزار تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

کد خبر: ۹۵۰۲۷