مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: ورمی کمپوست دارای حداقل مواد سمی و سنگین بوده که در کشت‌های گلخانه‌ای بسیار حایز اهمیت است.

«محمدحسن غلامی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: ورمی کمپوست کودی است چند برابر غنی شده نسبت به سایر کودهایی مانند کود گاوی، گوسفندی، اسبی که میزان نیتروژن، پتاسیم و فسفر که سه عنصر اصلی و حیاتی در رشد و نمو گیاهان است در ورمی کمپوست تا ۱۰ برابر سایر کودها است و همچنین میزان آهن موجود در ورمی کمپوست حتی تا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از سایر کودهای آلی است.

وی ادامه داد: ورمی کمپوست دارای حداقل مواد سمی و سنگین هم چون جیوه، کادمیوم و سرب بوده که در کشت‌های گلخانه‌ای بسیار حایز اهمیت است.

مدیرآب و خاک جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به این که کود ورمی کمپوست فاقد بذر علف هرز است، افزود: این بذور در اثر فعالیت کرم‌ها از بین می‌رود.

غلامی تصریح کرد: کود ورمی کمپوست فاقد بوی نامطبوع است که برای استفاده در فضای سبز ادارات و بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها و فضای سبز شهری بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: ورمی کمپوست دارای مقادیری از هورمون‌های موثره مانند اکسین است که موجب تحریک رشد و نمو گیاهان تا % ۹۰ می‌شود .

مدیرآب و خاک جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: میزان مصرف ورمی کمپوست در زراعت یا باغبانی به مراتب کمتر از سایر کودهای آلی حتی در برخی از کشت‌ها حتی تا ۱۰ برابر کمتر است.

غلامی با اشاره به اینکه ماندگاری و کارآیی کود ورمی کمپوست در بهبود بافت خاک تا سه برابر سایر کودهای آلی است، تصریح کرد: اگر برای کشت محصولات کشاورزی همچون گوجه یا کاهو نیاز به کود دهی هر ساله باشد می‌توان این امر را با استفاده از ورمی کمپوست تا دو سال یکبار کاهش داد.

وی با بیان این‌که شکل مناسب و زیبای ورمی کمپوست این کود را حتی برای فعالیت‌های خانگی مناسب کرده است، افزود: کود آلی کمپوست در خاک‌های سنگین دانه‌بندی و تخلل خاک را بهتر و نفودپذیری و تهویه خاک را نیز بهبود می‌بخشد.

مدیرآب و خاک جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: کود ورمی کمپوست در خاک‌های سبک مانند اسنفج به نگهداری آب و مواد غذایی کمک می‌کند و از شست‌وشوی آن جلوگیری می‌کند.

غلامی اظهارکرد: ورمی کمپوست اجزای ریز و درشت و مواد معدنی را در بر گرفته و به تشکیل خاک دانه کمک می‌کند و علاوه بر آن حالت چسبندگی خاک را کاهش داده و از مقاومت خاک در مقابل ماشین آلات کشاورزی می‌کاهد و عملیات زراعی با خاک با انرژی کمتری انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ورمی کمپوست می‌تواند ۲ تا ۶ برابر خود آب نگهداری کرده و از هدر رفتن آن جلوگیری کند و به خاک رنگ تیره داده و به جذب حرارت و گرم نگه داشتن خاک کمک می‌کند.

مدیرآب و خاک جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی افزود: ذرات هوموس حاصل از کمپوست دارای خاصیت جذب‌کنندگی شدید است که عناصر غذایی را به خود جلب و به آسانی در اختیار گیاهان قرار می‌دهد.

غلامی گفت: کمپوست دارای خاصیت اسیدی است و در جذب بعضی از مواد غذایی غیر محلول نقش اساسی داشته و از فرسایش خاک جلوگیری می‌کند .

وی با اشاره به این‌که ورمی کمپوست علاوه بر کمیت، در ارتقای کیفیت محصول هم نقش اساسی دارد، تصریح کرد: استفاده از ورمی کمپوست موجب افزایش مقاومت گیاهان در مقابل امراض می‌شود.

مدیرآب و خاک جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان این‌که کمپوست در جلوگیری از تغییر اسیدیته خاک همانند یک بافر عمل می‌کنند، یادآور شد: وقتی که در هنگام کمپوست شدن درجه حرارت به ۶۰ درجه یا بیشتر می‌رسد، عوامل پاتوژن و بیماری‌زا، تخم انگل‌ها و بذر علف‌های هرز را نابود می‌کند.