به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، شهرستان کبودراهنگ با۲۲۰هزار هکتار اراضی کشاورزی یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی در استان همدان به ویژه در تولید محصول گندم و جو می باشد که همواره رتبه های برتر در تولید این دو محصول در استان را به خود اختصاص داده است.

حمید اسماعیلی مدیر اداره جهاد و کشاورزی شهرستان کبودراهنگ در گفتگو با خبرنگار کورنگ ، اظهارداشت:۱۱۰هزار هکتار از اراضی زیر کشت شهرستان زمین های آیش هستند و ۱۲۰هزار هکتار زمین زیر کشت غلات و گندم و جو بوده است و شهرستان کبودراهنگ در سال جاری توانسته است ۱۱۰هزار تن گندم تولید نماید.

وی درادامه با اشاره به کاهش منابع آبی و تاثیر آن بر  تغییر الگوی کشت و کار در شهرستان کبودراهنگ افزود:مواجه شدن با کم آبی و کاهش سطح منابع آبی زیرزمینی در این شهرستان باعث تغییر الگوی کشت و کار محصولات کم آب بر  جهاد کشاورزی  در این شهرستان شده است.

اسماعیلی با اشاره به این تغییر الگوها بیان داشت:کشت زعفران،احداث باغات در مناطق مستعد،کشت حبوبات دیم در زمین های آیش،توسعه کشت های گلخانه ای،توسعه آبیاری های نوین و…از مهم ترین برنامه های تغییر الگوی کشت در این شهرستان بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ با اشاه به راه اندازی واحد های گلخانه ای در این شهرستان تصریح کرد:بیش از یازده و نیم هکتار گلخانه در قالب ۱۶واحد گلخانه ای در شهرستان فعال می باشند که۵واحد از این تعداد در سال جاری و در راستای صرفه جویی در مصرف آب به بهره برداری رسیده است و همچنین صدور مجوز برای ۱۰ واحد دیگر نیز در دستور کار قرار گرفته و به زودی قابل بهره برداری خواهد بود.

اسماعیلی از کلنگ زنی اولین واحد گلخانه ای انگور کشور در کبودراهنگ خبر داد و گفت:یک واحد گلخانه ای تولید انگور در شهر گل تپه کلنگ زنی شده است که قابلیت تولید انگور در تمامی فصول را دارد و افتتاح این واحد گلخانه ای  باعث کاهش ۹۰ درصدی   آب تولید سالانه۱۰۰تن انگور را  در برخواهد داشت.

وی در خصوص  اعتبار در نظر گرفته شده در این طرح عنوان کرد:اعتبار مورد نیاز برای احداث این واحد تولیدی ۱میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان است که توسط بخش خصوصی و ارائه تسهیلات کشاورزی احداث خواهد شد.

اسماعیلی همچنین اذعان داشت:امسال در راستای تغییر الگوی کشت و صرفه جویی در مصرف آب بیش از ۵۰هکتار از اراضی کشاورزی به جای محصول هندوانه به کشت محصولات لوبیا،نخود،و حبوبات روی آوردند که این کار توانست علاوه برافزایش در آمد برای کشاورزان در صرفه جوییآب بسار موثر بود.

حمید اسماعیلی در خصوص تسهیلات اعطایی امسال اضافه داشت:درسال جاری حدود ۲۲و نیم میلیارد تومان تسهیلات در قالب ۱۲طرح از محل اعتبارات رونق و تولید جهاد سازندگی به متقاضیان اعطا شده است که از این میزان برای ۳۷۰نمفر ایجاد اشتغال خواهد شد.

وی در پایان خاطر نشان کرد:کشت دانه روغنی کاملینا که به صورت دیم کشت می شود و مصرف آب کمی در بردارد برای اولین بار به صورت آزمایشی کشت شد که با موفقیت در کشت این محصول امیدواریم بتوانیم در سال آینده این محصول را به کشت انبوه برسانیم.

شناسه خبر: ۱۲۲۵۸۶۷