بنی‌عامری با اشاره به اینکه برای تولید محصول سالم در گلخانه‌ها کد ۱۶ رقمی قابل ردیابی تعریف شده است، اضافه کرد: دولت برای کنترل بیولوژیک و تولید محصول سالم یارانه‌های ۱۰۰ درصد بلاعوض یا ۵۰ درصد بلاعوض به متقاضیان اعطا می‌کند، همچنین تسهیلاتی با نرخ سود بین شش تا هشت درصد به مناطق غیربرخوردار شهرها، مناطق مسکونی با جمعیت کمتر از ۱۰ هزار نفر و روستاها و تسهیلاتی با نرخ سود ۱۰ تا ۱۵ درصد به کل کشور اختصاص یافته که به‌صورت تلفیقی از منابع داخلی و منابع صندوق توسعه ملی به‌طور متوسط با نرخ ۱۲ درصد با دو سال دوران مشارکت، یک سال تنفس و پنج سال دوره باز پرداخت تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه عمده تولیدات گروه سبزی و صیفی کشور مربوط به جنوب کشور است، خاطرنشان ساخت: بیشترین تمرکز برای توسعه سطح گلخانه‌ها در مناطق جنوبی کشور صورت گرفته، چراکه در این مناطق به‌دلیل آب و هوای مناسب در زمستان و نبود برف و سرمازدگی، نیازی به گلخانه‌های پیشرفته و سیستم گرمایشی نیست و تولید محصولات کشاورزی خارج از فصل از ویژگی‌های این مناطق محسوب می‌شود.

بنی‌عامری همچنین گفت: کاهش هزینه‌های تولید، آزاد شدن اراضی کشاورزی، امکان تولید محصول سالم، کاهش ضایعات، گردش مالی دائمی برای تولیدکنندگان در طول سال و اشتغال‌زایی از مزایای کشت گلخانه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه میانگین بارندگی در جهان ۷۵۰ میلی‌متر است، بیان کرد: میانگین بارندگی در ایران هم‌اکنون به ۲۰۵ میلی‌متر رسیده، این در حالی است که میزان تبخیر در کشور سه برابر میانگین جهانی و میزان برداشت از منابع آبی کشور دو برابر میانگین جهانی است که باید از ۸۵ درصد به ۴۰ درصد برسد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سالانه حدود شش میلیون تن گوجه‌فرنگی در ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور تولید می‌شود، افزود: برای انتقال این میزان تولید گوجه‌فرنگی از اراضی زراعی به گلخانه ه‌، ۲۳ هزار هکتار گلخانه نیاز است.

بنی‌عامری با اشاره به اینکه در کشور، متوسط عملکرد گوجه‌فرنگی در فضای باز ۳۹ تن در هر هکتار، در گلخانه‌ها ۲۶۰ تن در هکتار و در گلخانه‌های پیشرفته ۵۰۰ تن در هکتار است، عنوان کرد: به ازای تولید هر کیلوگرم گوجه‌فرنگی در فضای باز، ۴۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود که در گلخانه‌ها با کاهش ۷۶ درصدی برای تولید همان مقدار محصول مصرف آب به ۹۶ لیتر در هکتار می‌رسد، همچنین مصرف آب در گلخانه‌های پیشرفته کشور به ۳۰ لیتر در هکتار می‌رسد، این در حالی است که مصرف آب برای تولید هر کیلوگرم گوجه‌فرنگی در گلخانه‌های پیشرفته هلند ۱۰ لیتر است.

وی ادامه داد: نبود امکان استفاده مجدد از آب، نبود اتوماسیون در سیستم‌های آبیاری، استفاده نکردن از مکانیزاسیون و تکنولوژی نوین در بستر کشت، کمبود دانش فنی و مدیریت گلخانه‌ها ازجمله دلایل فاصله مصرف آب در گلخانه‌های ایران با کشورهایی مثل هلند است.

بنی‌عامری در پایان با بیان اینکه میزان کاهش مصرف آب در تولید خیار گلخانه‌ای نسبت به تولید خیار در فضای باز ۸۲ درصد برآورد شده است، تأکید کرد: با انتقال دو محصول گوجه‌فرنگی و خیار از فضای باز به گلخانه‌ها ۱۸۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آزاد و دو میلیارد و ۵۳۲ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.

کد خبر: ۵۰۷۲۱