بسته به نوع سادگی یا تجهیزات مصرفی برای نوع محصول در هر گلخانه هزینه‌ها متفاوت است.

رئیس انجمن گلخانه‌سازان ایران گفت: طی برنامه پنج ساله قرار است تا سطح زیرکشت گلخانه‌ای در کشور به ۴۸ هزار هکتار برسد، اما کمبود منابع مالی برای کشاورزان، بزرگترین مشکل بر سر راه پیشبرد این هدف است.

عبدالرحمان حسینی فرد در گفت‌وگو با فارس، در مورد توسعه سطح زیرکشت گلخانه‌های کشور خاطرنشان کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که سطح زیر کشت گلخانه‌ای در کشور تا ۵ سال آینده به ۴۸ هزار هکتار گسترش یابد که این رقم با توجه به طرح آمایش سرزمینی در استان‌های مختلف متفاوت است.

وی افزود: این طرح در قالب شهرک‌های گلخانه‌ای و مجتمع‌های کوچک و بزرگ دیده شده و به عنوان مثال در استانی مانند کرمان ۷۵۰ هکتار گلخانه در دست احداث است و برای استان فارس نیز دو شهرک گلخانه‌ای به وسعت ۳۵۰ هکتار در شهر شیراز در دست احداث است.

رئیس انجمن گلخانه‌سازان ایران به این نکته اشاره کرد که به دنبال ارتقای سطح سازه‌های گلخانه‌ها در کشور هستیم تا آن را در حد استانداردهای بین‌المللی برسانیم.

حسینی‌فرد در پاسخ به اینکه در حال حاضر هزینه هر مترمربع ایجاد گلخانه برای کشاورزان چقدر هزینه در بردارد، گفت: بسته به نوع سادگی یا تجهیزات مصرفی برای نوع محصول در هر گلخانه هزینه‌ها متفاوت است و از متری ۳۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان هزینه ایجاد هر مترمربع گلخانه را می‌توان برآورد کرد.

وی بزرگترین مانع بر سر راه ایجاد گلخانه‌ها را در بخش کشاورزی، کمبود منابع مالی دانست و گفت: اگر اعتبارات دولتی برای ایجاد گلخانه اختصاص نیابد، رشد و توسعه سطح زیرکشت گلخانه‌ای که صرفه‌جویی زیادی در مصرف آب و سایر نهاده‌ها دارد کُند خواهد شد.

به گزارش فارس، در حال حاضر با سیاست‌های تشویقی وزارت جهاد کشاورزی، اکنون ۱۰ هزار هکتار کشت گلخانه‌ای در حوزه تولید سبزی و صیفی در کشور فعال است و با توجه به نیاز به کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و همچنین افزایش عملکرد در هکتار، نیاز به توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور ضروری به نظر می‌رسد.